3) Κατασκευή κινουμένων σχεδίων

Standard

Το κινούμενο σχέδιο που παρουσιάζεται σε αυτήν την κατηγορία σχεδιάστηκε με σκοπό να αποδείξει ότι ο καθένας εκπαιδευτικός μπορεί με τη βοήθεια απλών τεχνικών, όπως αυτή του κολλάζ που χρησιμοποιήθηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση, να κατασκευάσει ένα απλό κινούμενο σχεδιο, βάσει του οποίου θα κατευθύνει το διδακτικό του έργο.

Τα στάδια κατασκευής που ακολουθήθηκαν ήταν τα εξής:

1) Σχεδιάστηκαν οι μακέτες που θα διευκόλυναν το έργο της κινούμενης εικόνας. Με τη βοήθεια της τεχνικής του κολλάζ κατασκευάστηκαν πρωτα τα εικονικά σκηνικά (φόντο), τα οποία θα πλαισίωναν τη δράση. Η παρουσία των εικονικών σκηνικών διαδραματίζει διακοσμητικό ρόλο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια ολόκληρη σκηνή.

2)Σχεδιάστηκε ο χαρακτήρας που πρωταγωνιστεί στο συγκεκριμένο κινουμενο σχέδιο (Geometrini)

3) Το τρίτο στάδιο  είναι η δράση. Προκειμένου να επιτευχθεί η δράση δημιουργήθηκε μια ακολουθία ξεχωριστών εικόνων,

4) Με τη βοήθεια του σαρωτή, μεταφέρθηκαν οι εικόνες στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και ύστερα από επεξεργασία στο Photoshop τοποθετήθηκαν τα καρέ, σύμφωνα με τη σειρά σάρωσης.

5) Με τη βοήθεια του προγράμματος, Adobe premier, έγινε η απαιτούμενη επεξεργασία της κίνησης, ώστε να είναι ανάλογη της μουσικής επένδυσης και του επιθυμητού χρόνου διάρκειας του κινουμένου σχεδίου

Φίλες και φίλοι δεν λέω ότι τα κινούμενα σχέδια κατασκευάζονται με αυτόν τον τρόπο-προς Θεού. Γράφω όμως για το πως έφτιαξα το δικό μου κινούμενο σχέδιο και προτείνω να φτιάξετε και εσείς στην τάξη χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά. Πλαστελίνη, χαρτιά ,σακούλες κλπ. Φωτογραφίζοντας τη δράση με προσοχή και ακολουθώντας τη διαδικασία  επεξεργασίας θα έχετε ένα θαυμάσιο κινούμενο σχέδιο μπροστά στα μάτια σας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s