Εισαγωγή

Standard

Σε αυτή την ενότητα θα αναλύσουμε, θα εξετάσουμε και θα τονίσουμε τη σημασία που έχει το θεατρικό παιχνίδι, τόσο στην ψυχή ενός ενήλικα, όσο και στην ψυχή ενός παιδιού. Το θεατρικό παιχνίδι δεν είναι μια εύκολη υπόθεση που οδηγεί σε μία δραστηριότητα με εύλογη κατάληξη. Μπορεί να μην έχει καν κατάληξη. Ξεκινάει και μπορεί να μην τελειώσει ποτέ.

Για να παίξει κανείς, είτε ενήλικας, είτε παιδί, πρέπει να διώξει τις κοινωνικές συμβάσεις από πάνω του, πράγμα που δεν είναι καθόλου εύκολο. Μάλλον, για το παιδί είναι ευκολότερο, παρά για τον ενήλικα.

Ο Λάκης Κουρετζής μας έλεγε σε ένα σεμινάριο (τις σημειώσεις του οποίου θα παραθέσω παρακάτω) ότι ερχόμαστε σε ένα χώρο να παίξουμε θεατρικό παιχνίδι φορώντας τα ρούχα μας. Τασ ρούχα μας κουβαλούν τις εντάσεις και τις σκοτουρες της ημέρας. Για να μπορέσουμε να απελευθερωθούμε, πρεπει, κατά τη διάρκεια του θεατρικού παιχνιδιού, να φοράμε άλλα ρούχα, τα άλλα μας ρούχα, τα λευκά μας ρούχα και όχι παπούτσια.

Και μόνο με αυτήν την προυπόθεση αντιλαμβανόμαστε ότι πρώτα απο όλα ξεφεύγουμε απότην καθημερινή συμβατική ζωή μας και μπάινουμε σε μία άλλη διάσταση.

Προσωπικά, ούτε λευκά ρούχα φόρεσα, κακώς σκεπτόμενη εκ των υστέρων, ούτε κατάφερα να διώξω από το μυαλό μου τις υποχρεώσεις της συμβατικής ζωής μου, κατα τη διάρκεια του θεατρικού παιχνιδιού. Όμως, έπαιξα με την ψυχή μου, επικοινώνησα, γέλασα,μίλησα μπροστά σε όλους, άγγιξα, μύρισα, γεύτηκα και αυτά δεν ξεχνιούνται.

Θα παραθέσω τις εμπειρίες μου στο 3ο άρθρο. Ευχαριστώ το δάσκαλό μας Λάκη Κουρετζή και την Αφροδίτη αλλά και όλα τα παιδιά της ομάδας γι αυτά που έζησα.

Advertisements

2 responses »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s