Κλόουν από χάρτινα πιάτα και δίσκους πυκνής γραφής!

Standard

1) Κλόουν, από χάρτινα πιάτα

Υλικά που θα χρειαστείτε:

–τρία χάρτινα πιάτα

–Ακρυλικά χρώματα, πράσινο, κόκκινο και κίτρινο (και οι τέμπερες καλές είναι)

–Νήμα πλεξίματος ότι χρώμα θέλετε.

–Παγέτες, πούλιες, πον-πον κατασκευών

–κουμπιά

–γκλίτερ γκλού

–κόλλα, ψαλίδι

Αντιγράφετε  απο τα πατρόν που θα βρείτε παρακάτω, τα χαρακτηριστικά του προσώπου του κλόουν  το φιόγκο και το καπέλο. Τα κόβετε και τα  κολλάτε πάνω στο χάρτινο πιάτο , το οποίο έχετε ήδη βάψει από την προηγούμενη ημέρα. Κόβετε φουντίτσες από μαλλί πλεξίματος, στα χρώματα που σας αρέσουν και τις κολλάτε στα πλαϊνά μέρη του πιάτου. Άν δεν κολλάνε με ρευστή κόλλα, δοκιμάστε με κόλλα σιλικόνης, ή πιο απλά συράψτε τα.Συμπληρώνετε με τα υλικά κατασκευών( πον-πον, παγέτες, γκλίτερ γκλού) τα χαρακτηριστικά που λείπουν και στολίζετε παράλληλα. Έτοιμοι και Καλή επιτυχία!!!

Την ιδέα κατασκευής και το πατρόν, τα πήρα απο το παράθυρο στην Εκπαίδευση του παιδιού, στο τεύχος 55.

2) Κλόουν με cd

Υλικά που θα χρειαστείτε:

–τρία cd  που δε χρειάζεστε πια.

–Υφασμάτινη κορδέλα.

–Πον -πον κατασκευών

–ματάκια κατασκευών

–πούλιες , παγέτες

–νήμα πλεξίματος  σε διάφορα χρώματα

— κόλλα σιλικόνης

–γκλίτερ γκλού

–ένας κόκκινος μαρκαδόρος

Κάνετε σμίκρυνση το παραπάνω πατρόν που δόθηκε για τους  κλόουν με τα χάρτινα πιάτα. Και.. προσαρμόζετε κάποια χαρακτηριστικά για να δουλευτούν με τα cd. Κολλάτε με σιλικόνη τα μαλλιά, έπειτα το καπέλο και το φιόγκο και μετά τα ματάκια κατασκευών, το πον-πον για τη μύτη , και το το στόμα του. Με τον ίδιο τρόπο δουλεύετε και με τους άλλους δύο. Στολίζετε τους κλόουν , κολλώντας πούλιες στο φιόγκο, γκλίτερ  γκλού και παγέτες. Ζωγραφίζετε το στόμα των κλόουν με ένα μαρκαδόρο.

Παίρνετε τους κλόουν και τους κολλάτε με κόλλα σιλικόνης σε μια μεγάλη υφασμάτινη κορδέλα. Ενδιάμεσα, μπορείτε να κάνετε και άλλους φιόγκους με άλλα χρώματα απο κορδέλες.. Καλή Επιτυχία!!!

Ένα σχόλιο »

  1. Πάρα πολύ όμορφα Βάλια μου!!! Μπράβο!! Τους κλόουν με τα cd τους έφτιαξα κι εγώ από το «Παράθυρο στην Εκπαίδευση του παιδιού». Στολίσαμε κι έγινε όμορφη η τάξη μας. Τα παιδάκια νιώθουν πολύ χαρούμενα και καμαρώνουν!! Φτιάξε και γιρλάντες με γκοφρέ!!
    Φιλάκια!

    Μου αρέσει!

    • Ευχαριστώ πάρα πολύ Άντρια για τα καλά σου λόγια!!!Θα φτιάξω γιρλάντες, αλλά θα τις βάλω στο δωμάτιο της Μυρτώς, γιατί έχω την άδεια ανατροφής και θα πάω του χρόνου στο σχολείο!Αδημονώ, όμως!Μένω και απέναντι απο νηπιαγωγείο και κάθε πρωί που σηκώνομαι, βλέπω τα παιδάκια και μου λείπει η δουλειά!Όμως Θα μεγαλώσει το κοριτσάκι μου ωραία έχοντας δίπλα τη μαμά του!!Φιλάκια πολλά!!!

      Μου αρέσει!

  2. Μπράβο, τέλεια! Σήμερα η τελευταία μέρα που θα μείνω σπίτι (βρογχίτιδα από την Παρασκευή) και θα προσπαθήσω να κλέψω όσες περισσότερες ιδέες μπορώ. Εκτυπωτή δεν έχω πια, αλλά θα προσπαθήσω με το χέρι. 🙂 Να ‘σαι καλά που μοιράζεσαι τη δουλειά σου και παίρνουμε κι εμείς καμιά ιδέα.

    σνουποφιλιά

    Μου αρέσει!

    • Μαρίλια μου πολλά περαστικά!!!Κι εμένα ο δικός μου εκτυπωτής τα έπαιξε και δουλεύει μόνο το σκάνερ. Μηχανήματα σου λέει μετα!!!Χαχαχα. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια καλή δουλειά, και καλές απόκριες!!!

      Μου αρέσει!

  3. Λοιπόν, το πιατάκι το έκανα, αλλά με γκοφρέ. Δεν είχα δει το ποστ σου για να πάρω χοντρές κλωστές. Παρόλαυτά βγήκαν και με τα γκοφρέ πολυ ωραία και αστεια!!!!

    Τα cd δεν μου είχαν περάσει ακόμη από το μυαλό… θα τα χρησιμοποιήσουμε και μεις καταλλήλως, μιας και τα μαζεύω όλα όσα καίγονται για τέτοιου είδους κατασκευές! 😉

    Μου αρέσει!

    • Συνήθως, τέτοιου είδους κατασκευές, εύκολες και γρήγορες, προτείνει στο Παράθυρο στην Εκπαίδευση του Παιδιού, η Φαίη Χανή. Μου αρέσει πολύ!Την ακολουθώ και κάνω πολλά πράγματα από δικές τις ιδέες. Δύο από αυτές είναι και οι κλόουν. ¨εβαλα βέβαια και τα δικά μου στοιχεία, αλλά η μαγιά είναι δική της. Και το πιατάκι σου το είδα και είναι πολύ εντυπωσιακό!!!

      Μου αρέσει!

  4. Παράθεμα: Dragon.gr » Αποκριάτικες κατασκευές στο Νηπιαγωγείο (μέρος τρίτο): 50 χρήσιμες συνδέσεις για κατασκευές με κλόουν

Σχολιάστε