Οι πλανήτες, τα αστέρια και τα λοιπά..

Standard

Το σύμπαν είναι ένα πολυδιάστατο θέμα, με πολλές προεκτάσεις και δεν ξέρεις από που να το πίασεις και που να το αφήσεις. Εμείς στο ολοήμερο το πιάσαμε από τους πλανήτες και τα αστέρια και το αφήσαμε στα φυσικά φαινόμενα, τα οποία ακόμα τα επεξεργαζόμαστε.

Επειδή δεν πρόλαβα να βγάλω πολλές φωτογραφίες από τις δραστηριότητες, παρουσιάζω μερικά δείγματα.

Σταυρόλεξα, πίνακες αναφοράς, ποιήματα, καθώς και πληροφορίες πήραμε από το βιβλίο:

Όπως πχ το ποίημα του Ελύτη:

Το Μαράκι μας, η συνάδελφός μου που συνεργαζόμαστε στο ολοήμερο, έφερε του κόσμου τις εγκυκλοπαίδειες:

Από τη βιβλιοθήκη του σχολείου διαβάσαμε επίσης:

Επίσης το Η από τον ¨ηλιο

ΚΑΙ το αίνιγμα του ήλιου:

Κλειδώνω, μανταλώνω, τον κλέφτη βρίσκω μέσα, τί είναι;;

Ψάχνοντας, κατα τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας για δραστηριότητες σχετικές με το σύμπαν έπεσα πάνω στην καταπληκτική δουλειά του 5ου νηπιαγωγείου Σερρών.

Είδα λοιπόν την όμορφη δουλειά με τον πίνακα του V.Gogh έναστρη νύχτα, και όταν μιλούσαμε για τα αστέρια και τους αστερισμούς, για το πως τα ξεχωρίζουμε τις φεγγαρόλουστες, καλοκαιρινές κυρίως νύχτες…δείξαμε κι εμείς τον πίνακα και κάναμε κι εμείς την ομαδική ζωγραφική:

και ατομικά

8 responses »

    • Μάρω ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια να είσαι πάντα καλά!!!Μας πήγε το θέμα προς τα ηφαίστεια και τους σεισμούς…τώρα θα δείξει..έχουμε και τη μυθολογία σε συνδυασμό με τα ονόματα των πλανητών, γίνεται χαμός…θα το δούμε…όπου πάει

      Μου αρέσει!

    • Καλή μας Λίζα καλωσήρθες στην παρέα μας. Διάλεξες μια ανάρτηση από το παρελθόν , οπότε θα σου πω ότι θυμάμαι. Πρεπει να είναι πριν απο περιπου τρία ή τέσσερα χρόνια. Λοιπόν Για το με γάλο διαστημόπλοιο στον μαύρο αστροχάσρτη μάλλον εννοείς. Παίρνουμε ένα κανσον μαύρο. Κόβουμε κύκλους και χαρασσουμε τροχιές. Έπειτα βάζουμε κόλλα στις τροχιές και πολλή χρυσόσκονη. Κολλάμε τους πλανήτες. Γύρω από τον κρόνο φτιάχνουμε ένα μεγάλο δαχτυλίδι με κόλλα και βάζουμε επίσης μπόλικη χρυσόσκονη. Τινάζουμε. Για το διαστημόπλοιο χρησιμοποιείς απλά και βολικά χαρτόνια, δεν υπάρχει ιδιαιτερότητα στο υλικό. ϊσως κάποια από αυτά τα χαρτόνια που χρησιμοποιήθηκαν να είναι όπως βλέπω κι εγώ φωσφοριζέ. Αλλά μπορείς να το κάνεις και με πιο απλά και φθηνά χαρτόνια. Βεβαια διαστημόπλοια μπορείς να κάνεις από διάφορα υλικά. Τρισδιάστατο με κούτα μεγάλη από την ανκύκλωση ή από σουπερ μαρκετ, δισδιάστατο με φελιζόλ που θα το κόψεις με κοπίδι απλό , ή χαρτόνι από χαρτόκουτα

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s