Έναρξη!

Standard

Γειά σας, γειά σας. Οι χαρταετοί ταξίδεψαν, ταξίδεψαν και κατέληξαν πάλι στον Πύργο..Σε διαφορετικό νηπιαγωγείο αυτή τη φορά. Βρισκόμαστε λοιπόν στο 11ο νηπιαγωγείο Πύργου βεβαίως-βεβαίως από εκεί και το ρεπορτάζ που ακολουθεί.. Πριν ακολουθήσει να πω ότι είμαι με δύο συναδέλφους πολύ καλές και χαρωπές την Ελένη και την Ελίνα!!!

παλαμοκαρδιά-ιδέα από την αγαπημένη Μάρω

Παλαμοστεφάνι , πάλι από την αγαπημένη μας Μαρω

ο κήπος με τις παλάμες και τις πατούσες ιδέα από Δυσλεξία at home

και τα σχολικά τσαντάκια

Να πούμε δύο λόγια γι αυτά.

Κάθε παιδάκι από τα πολλά που έχουμε φέτος, έλεγε τις σκέψεις του για το νηπιαγωγείο

–Τί νομίζει ότι είναι το νηπιαγωγείο

–Τί νομίζει ότι κάνουμε στο νηπιαγωγείο;;

–Αν περνάμε καλά στο νηπιαγωγείο και ότι άλλο ήθελε, τελοσπάντων. Τις σκέψεις αυτές τις καταγράψαμε σε ένα χαρτάκι και τις  βάλαμε στο φάκελο. Το φάκελο τα παιδάκια τον ζωγράφισαν , όπως ήθελαν και τον στόλισαν , όπως ήθελαν με τα υλικά που έβρισκαν στο τραπέζι. Κορδέλες πέρασα εγώ. Έτσι οι φάκελοι έγιναν τσαντάκια που κλείνουν μέσα τις σκέψεις των παιδιών για το νηπιαγωγείο.. Οι φάκελοι αυτοί θα μπούν μέσα σε ένα κουτί και θα ανοιχτούν στο τέλος της σχολικής χρονιάς .

Επίσης η συνάδελφός μου Ελίνα διάβασε στα παιδιά την ιστορία του Σεπτέμβρη τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και έπαιξαν με την ψυχή τους. Η ομάδα δε, που ζωγράφιζε με τα χρώματα του φθινοπώρου, το διασκέδασε ακόμη περισσότερο

 

 

Συζητήσαμε και τους κανόνες της τάξης χρησιμοποιώντας τις καρτες της Ανθης  και το ταμπλω της Ελένης

αυτά γι αυτή τη βδομάδα παμέ να ακούσουμε τώρα κανένα τραγουδάκι για το ξεκίνημα της χρονιάς!!!

Ένα σχόλιο »

  1. ΒΑΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΩΡΑΙΟΤΑΤΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΟΥ. ΥΠΕΡΟΧΗ Η ΙΔΕΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ. ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ….

    ΜΕΝΙΑ

    Μου αρέσει!

    • Αγαπημένη γειτόνισσα!!!Ελπίζω φέτος να ανταποκριθώ στο μεγάλο αριθμό παιδιών (χρόνια είχα να δουλέψω με πολλά παιδιά). Ευτυχώς οι συνάδελφοι είναι καλά κορίτσια και βοηθάνε και με το παραπάνω. Επίσης ελπίζω να κάνω καλή διαχείρηση φέτος και να είμαι εντάξει γενικά. Έχω ελπίδες, τώρα θα δούμε, όλα μου φαίνονται βουνό. Επίσης αν φέτος κάνεις γάμους και άλλα τέτοια παραδοσιακά, τρύγους και τα λοιπά…Θέλω να έχουμε συνεργασία για να μάθω κι εγώ πέντε πράγματα. Μπορεί να κάνουμε κάτι από κοινού;; Μια δραστηριότητα, πριν χαλάσει τελείως ο καιρός και τέτοια..τέλοσπάντων ελπίζω σε συνεργασίες-όχι για τις αξιολογήσεις , για πάρτη μας, να περάσουμε καλά!!!Φιλιά γειτόνισσα θα τα λέμε!!!

      Μου αρέσει!

  2. ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΚΑΛΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΤΣΑΝΟΥΛΕΣ ΣΟΥ ΜΕ ΞΑΤΡΕΛΑΝΑΝ. ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ. .ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΣΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ.

    Μου αρέσει!

    • Αν σου επιτρέπω λέει;; Και βέβαια Κική μου, οι ιδέες άμα τις κρατάμε μπαγιατεύουν, αν τις μοιραζόμαστε ανθίζουν! Είναι σαν τα λουλούδια με τις ποικιλίες και τα αρώματά τους. Για φαντάσου να υπήρχε μόνο μια ποικιλία τριαντάφυλλων;;βαρετό! Χαχαχαχα!!!Κική νμα σου πω κι εγώ τώρα: Είδα τις καρτέλες με τα ονόματα και μου άρεσαν κι εμένα πολύ!!!Αν τις βάλεις στο νηπιαγωγείο, σου είναι εύκολο να τις φωτογραφίσεις για να δω πως λειτουργουν στο χώρο και να τις προτείνω στις συναδέλφους;;
      Σ’ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

      Μου αρέσει!

  3. Βαλια!!!!!!!!
    ναι ναι οι τσαντουλες σου…………απιθανες…….μεθαυριο μπαινουν στο προγραμμα…….ευχαριστουμε για τις παντα πρωτοτυπες ιδεες σου!!!!!φιλια!!!!

    Μου αρέσει!

    • Φέτος όλο κάτι τέτοια γιατί τα παιδιά είναι πολλά . Και σιγά τις πάντα πρωτότυπες ιδέες μου. Αλλά, ξαναλέω, με όποιον δάσκαλο καθήσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις. Κι εγώ είχα καλές δασκάλες ε;;; Ναι είχα καλές δασκάλες!!!

      Μου αρέσει!

  4. Καλή αρχή, γλυκούλα!!!

    Θα περνώ. Πάλι… πρωτάκι ούσα, θα… περνώ να κλέβω τις φοβερές ιδέες σου για χειροτεχνίες και στολισμό. 😉

    Ευχαριστοφιλί προκαταβολικά. 😉 Καλή δύναμη!!

    Μου αρέσει!

    • Μαριλία, αγαπημένη μας δασκάλα τί χαρά που ξαναβρισκόμαστε!!!Να περνάς όποτε θέλεις!!!Φέτος είμαι φουλ από παιδιά, δεν περνάει μέρα που να μην έχουμε 26 ακατέβατα, οπότε οι κατασκευές, μάλλον θα είναι λιγότερες…θα δούμε πως θα πάει το πράγμα βέβαια!!!Καλή αρχή, φιλάκια!!!

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε