Οι ελιές, οι ελιές…

Standard

Τα γνωστά πάλι. Νέα χρονιά παλιές συνήθειες.  Η ελιά είναι το θέμα που επεξεργαστήκαμε τη βδομάδα που μας πέρασε. Εποχιακό θέμα με πολλές προεκτάσεις. Έχω επεξεργαστεί, μόνο ένα μέρος από τις φωτογραφίες που τραβήξαμε, οπότε θα υπάρξει, μέσα στη βδομάδα, και δεύτερο μέρος.

Ξεκινάμε λοιπόν να δούμε , επιγραμματικά, κάποιες δραστηριότητες.

Ο γεωπόνος κύριος Δημήτρης επισκέφτηκε το σχολείο μας για να μας εξηγήσει τα σχετικά με την Ελιά , το λάδι, τις αρρώστιες που μπορεί να «χτυπήσουν»το φυτό, κάναμε πειράματα, επισημάναμε την Ελιά στο Χάρτη Της Ελλάδας κλπ.

Ευχαριστούμε πολύ Την κυρία Ελίνα μας, συνάδελφο στο νηπιαγωγείο που άδραξε την ευκαιρία και προσκάλεσε το γεωπόνο, προκειμένου να μάθουμε περισσότερα πράγματα για την ελιά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

για τη θεά Αθηνά γίναν 4 δραστηριότητες (μύθος-δραματοποίηση του μύθου, κατασκευή αγγείου και κατασκευή ελιών που προστατεύει η θεά Αθηνά-περισσότερες λεπτομέρειες στο επόμενο μέρος)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Και ιερογλυφικά

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ποσότητες

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Εκδρομή-εκδρομή

Μπορεί ο καιρός να μας τα χάλασε, να έγιναν ζημιές από τη νεροποντή, αλλά δεν πτοούμαστε, πάμε λιοτρίβι, και μετά γήπεσδο Λαμπετίου, για τρέξιμο, και φαγητό, ζυμωτό ψωμάκι παρακαλώ με ελιές.

Ευχαριστούμε  πολύ τον κύριο Μιχόπουλο, για την ξενάγηση στο ελαιοτριβείο και την ευγενή καλοσύνη του να μας ζυμώσει , ο ίδιος, ψωμί!!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αυτά προς το παρόν για τις ελιές. Συνεχίζεται με το συμπληρωματικό μερός.

Καλά στολίσματα συνάδελφοι , μιας και ξεκίνησε η Χριστουγεννιάτικη αντίστροφη μέτρηση!!!

One response »

  1. ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΓΡ. ΓΚΟΥΒΕΡΗ

    >________________________________ > Απο: Hartaetoi >Προς: spgouveri@yahoo.gr >Στάλθηκε: 11:16 μ.μ. Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012 >Θέμα: [Νέο άρθρο] Οι ελιές, οι ελιές… > > WordPress.com >xartaetoi posted: «Τα γνωστά πάλι. Νέα χρονιά παλιές συνήθειες.  Η ελιά είναι το θέμα που επεξεργαστήκαμε τη βδομάδα που μας πέρασε. Εποχιακό θέμα με πολλές πρ� >

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s