Ο χρόνος α μέρος

Standard

Καλησπέρα και καλή Χρονιά από όλη την παρέα των Χαρταετών. Ελπίζω να περάσατε καλά, να ξεκουραστήκατε, να κάνατε ωραίες βόλτες με τα μικρούλια και να παίξατε πολύ. Εμείς εδώ παίξαμε , βολτάραμε, γελάσαμε, και η νέα χρονιά μπήκε λίγο παράξενα, αλλά δεν πτοούμαστε καθόλου. Μετά από τις διακοπές μας λοιπόν, ξεκινήσαμε την ενότητα του χρόνου. Σε αυτη την ανάρτηση παρουσιάζεται ένα μικρό μέρος από τις δραστηριότητες που έγιναν στο 11ο νηπιαγωγείο Πύργου. Οι υπόλοιπες φωτογραφίες , από την επόμενη εβδομάδα.

Εικόνα062

Εικόνα068a

Εικόνα082

Παίξαμε διάφορα παιχνίδια με κάρτες.

Σύμφωνα με το τραγούδι 12 μήνες αθλητές από τη Λιλιπούπολη, φτιάξαμε αντίστοιχες κουκλίτσες και καρτέλες να παίξουν τα παιδάκια.

Εικόνα084

Ο Γενάρης με μποτίνια κι ο Φλεβάρης με κασκολ (αντί για παλτό που λέει το τραγούδι) και ο Μάρτης με σορτσάκι ριγωτό

Εικόνα085

Ο απρίλης με κασκέτο και με άσπρες ελβιέλες και ο Μάιος κι ο Ιούνιος μ’άσπρες ξώπλατες φανέλες

Εικόνα086

Ο Ιούλιος ο Χίπης με μπλουτζην (γκρην εδώ) και χαϊμαλιά και ο Αυγουστος με ψάθα και γυαλιά.

Εικόνα087

ο Σεπτέμβρης κι ο Οκτώβρης με αδιάβροχα σακάκια κι ο Νοέμβρης κι ο Δεκέμβρης με πουλόβερ και σκουφάκια

Εικόνα105 Εικόνα106

Διαβάσαμε και το παραμύθι

Εικόνα112

Από χάρτινα πιάτα φτιάξαμε τον ήλιο και το φεγγάρι

Εικόνα094

Εικόνα090 Εικόνα091 Εικόνα092

Φτιάξαμε και έναν χάρτη με τους πλανήτες που βρίσκονται κοντά στον ήλιο ( κάναμε και την εναλλαγή μέρας νύχτας βλέπε επόμενη ανάρτηση)

Εικόνα093

Με αφορμή την περιγραφή του παρακάτω πίνακα συνθέσαμε με τα παιδιά ένα παραμύθι

Εικόνα095

Εικόνα097

Εικόνα099 Εικόνα102 Εικόνα103

Ο τίτλος που έδωσαν τα παιδιά στο παραμύθι τους ήταν:

Εικόνα104

Από Δευτέρα έπεται συνέχεια!!!

Ένα σχόλιο »

  1. Καλή μου Βάλια ΚΑΛΗ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ, με τα αγαπημένα σου πρόσωπα υγιή και χαρούμενα!!! Μακάρι το γέλιο να μη λείψει ποτέ από το σπιτικό σου και πάντα να μοσχοβολάει αγάπη και χαρά………

    Μου αρέσει!

    • Νίκη μου σ’ευχαριστώ πολύ για τις υπέροχες ευχές σου και ανταποδίδω με πολλή αγάπη!!!Το γέλιο, η χαρά και η καλή διάθεση να είναι φύλακες άγγελοι σε σένα και στην οικογένειά σου!!!Σε φιλώ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

      Μου αρέσει!

  2. Εξαιρετικά γουρλίδικο… παραμυθοποδαρικό κάνανε τα πιτσιρίκια σου!!!!!!!! Καλή, δημιουργική, μαγική και παραμυθένια χρονιά για όοοοοοοοοοοοοοοοοοολους τους Χαρταετούς και τα Χαρταετοπαίδια!!!!!!!!!

    Σνουποφιλάκι γλυκό γλυκό και καλή συνέχεια! 😉

    Μου αρέσει!

    • Αγαπημένη μας δασκάλα!!!Καλή σου χρονιά ευχόμαστε όλοι οι χαρταετοί και τα χαρταετόπουλα. Φέτος είναι η χρονιά του παραμυθιού, θα πέσει πολύ παραμύθι, τιμάμε βέβαια κι εσένα μια άξια παραμυθού με πολλές ιδέες πάντα δημιουργική!!!Και μιας και μας παραμυθιάζουν όλοι με ψεύτικα παραμύθια, εμείς θα φτιάξουμε τα δικά μας, τα παραμύθια της παρέας ή τα παραμύθια του κύκλου!!!Φιλιά Πολλά!!!

      Μου αρέσει!

  3. Απίστευτη δουλειά Βάλια μου!
    Χίλια μπράβο στα παιδάκια σου και σε σένα… και εύχομαι αυτή η χρονιά να είναι εξ΄ίσου όμορφη και δημιουργική!

    ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦιλάκια σε όλη την οικογένεια των χαρταετών! :))))))))))))

    Μου αρέσει!

    • κΑΛΉ μΑς μΆΓΙΣΣΑ!!!Τί χαρά!!!Καλή Χρονιά και σεσένα και την οικογένειά σου, να είσαι πάντα υγιής και να φτιάχνεις πάντα όμορφα φίλτρα που φτιάχνουν τη διάθεση, γυμνάζουν το νου και γαληνεύουν την ψυχή!!!Σ’ αγαπώ πολύ καΙ ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ!!!!!!!!!!!!!!

      Μου αρέσει!

  4. Υπέροχες δουλειές Βάλια μου! Δημιουργικές και φτιαγμένες με κέφι και αγάπη! Πολλά πολλά μπράβο σε όλους σας! Καλή χρονιά με υγεία και δύναμη σε σένα, την οικογένειά σου και τα παιδάκια σου! Φιλάκια!!!!!!!!!!

    Μου αρέσει!

    • Άντριά μου ευχαριστούμε πάρα πολύ. Σου ευχόμαστε και κυρίως εγώ μέσα από την καρδιά μου, με το καλό το νέο μέλος, να είστε πάντα αγαπημένοι με την οικογένειά σου , σε φιλώ!!!ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε