25 Μαρτίου 2013

Standard

Είχαμε μόλις τρεις μέρες για να προετοιμάσουμε γιορτή. Μετά τις αποκριάτικες δραστηριότητες με τους κλόουν , τους αρλεκίνους, τις μάσκες, τα καπέλα, τα πάντα εμπλεκόμενα  με συναισθήματα, είχαμε να ετοιμάσουμε και τη γιορτή. Ευτυχώς είχαμε δώσει τα ποιήματα νωρίτερα, είχαμε συννενοηθεί από νωρίς για το στήσιμο της γιορτής, το πρόγραμμα και τα τραγούδια. Αλλά ο χρόνος ήταν ασφυκτικός..γκρρ Ωστόσο νομίζω ότι κάτι καταφέραμε,

012 011

τσαρούχια τσολιάδες, στεφανάκια

013 014

Μιλήσαμε για τους ήρωες και τα γεγονότα της επανάστασης

006 007 008 009

Είπαμε και λίγες πληροφορίες για τις παραδοσιακές ενδυμασίες. Ζητήσαμε από τους γονείς να μας  φέρουν στο νηπιαγωγείο, παραδοσιακά σκεύη, κουβέρτες, υφαντά κλπ, προκειμένου να εξοικειωθούν τα παιδιά με είδη λαϊκής τέχνης. Διαβάσαμε και το παραμύθι τα Ελληνάκια και τα παιδιά είδαν από κοντά κάποια από τα σκεύη και τα κεντήματα  που αναφέρονται στο βιβλίο.

020 024

Επίσης, βάσει του βιβλίου φτιάξαμε μία μεγάλη-ομαδικη πρόσκληση. Η Προσκληση μας ήταν ποδιά εμπνευσμένη από τα μοτίβα που είδαμε από το παραμύθι της Ευγενίας Φακίνου , Τα Ελληνάκια.

001 004 005 015 016 017

018

Επίσης φτιάξαμε και τη γωνιά του γραφείου του Ρήγα Φεραίου

025 026

Και το σκηνικό μας

022

και κάποια στιγμιότυπα από τη γιορτή..

027 028

Ένα σχόλιο »

    • Σουλτάνα μου η πίεση του χρόνου ήτανε μεγάλη και σίγουρα δεν προλαβαίναμε να κάνουμε ατομικές προσκλήσεις, άλλωστε οι προσκλήσεις είναι κατασκευές που δεν κρατάνε και πολύ, ξέρεις πως άμεσα θα σκιστούν θα παραπεταχτούν κλπ. Μου λέει λοιπόν η Ελίνα η συνάδελφός μου ( μία από τις δύο) Βάλια να κάνουμε μια ποδιά για πρόσκληση. Ωραία λέω πολύ καλή ιδέα. Περίμενα να τηξν κάνουμε από χαρτόνι , αλλά είχε φέρει πανιά από μαξιλαροθήκες. Έτσι έκοψε το κομμάτι. Συνεργαστήκαμε για το σχεδιασμό της ποδιάς. Τα παιδιά τη βάψανε της περάσανε πούλιες και γράψανε την πρόσκληση. Το τελικό αποτέλεσμα με τα γκφρε φινιρίσματα και τη μέση τα έκανε η Ελίνα. ΄΄Ετσι μέσα σε μισή ώρα έγιναν δύο δουλειές. Εγώ δούλευα με τα παιδιά στεφάνια για ήρωες και η Ελίνα την πρόσκληση!!!

      Μου αρέσει!

  1. δεν χρειαζεται να σου πω ποσο ωραια ειναι ολα,μπραβο σας!!!!!!
    θελω μονο μια χαρη,που βρηκατε αυτες τις ωραιες στολες που τις χρωματισατε;
    δεν μπορω να βρω κατι αντιστοιχο,λεμονια

    Μου αρέσει!

    • Γειά σου Λεμονίτσα μας!!!Τα ρούχα που φοράνε τα παιδιά στη γιορτή είναι άλλα νοικιασμένα, άλλα από αδέλφια ξαδέλφια φίλους, κι άλλα που τα είχε καβατζα το νηπιαγωγείο. Η ποδιά είναι κομμάτι μαξιλαροθήκης, με γκφρέ, ζωγραφισμένη με τέμπερα και στολισμένη με πολύχρωμες πούλιες!!!Φιλιά απολλά!!!

      Μου αρέσει!

  2. επειδη μας ενδιαφερει πολυ το θεμα,κι εχω ψαξει ολο το πρωινο στο ιντερνετ και το μονο που βρηκα ειναι ενα πακετο που στελνει »η δορα στρατου» μηπως μπορεις να με βοηθησεις γραφοντας ημερομηνια εκδοσης;
    συγνωμη που σου φορτωνομαι πολυ,αλλα θα ξεκινησω ενα θεμα με την ενδυμασια γενικοτερα

    Μου αρέσει!

    • Λεμονίτσα καλησπέρα , συγγνώμη για την καθυστέρηση, τώρα μόλις είδα το μήνυμά σου. Το βιλιαράκι αυτό ήταν σε μία κυριακάτικη ελευθεροτυπία, πολύ πριν κλείσει η εφημερίδα. Τώρα , αν δεν απατώμαι, έχει ενοίξει πάλι και εκδίδει κυριακάτικα φύλλα. Μπορείς να επικοινωνήσεις με την εφημερίδα. Μπορεί να πεις «φέξε μου και γλίστρησα, αλλά καμιά φορά μπορεί να τους έχουν μείνει βιβλιαράκια..Φιλιά Πολλά και συγγνώμη!!!

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε