Βήματα για τη Ζωή

Standard

Τα μαθήματα 30-31-32, τα έκανε η συνάδελφός μου η Ελενίτσα και πρόλαβα μόνο μερικά στιγμιότυπα, όταν ανέλαβα βάρδια οπότε δεν έχω πολλά πράγματα να σας παρουσιάσω. Όμως το παιχνίδι που έκλεψε την παράσταση στο μάθημα για την απογοήτευση ήταν το ναυάγιο. Μιας και είχαμε έτοιμο το καράβι μας..

Φωτογρ. 1529 Φωτογρ. 1530

Όλοι μέσα στο πειρατικό καράβι παιδιά: Γιούργια και έξω από το πειρατικό καράβι , όταν σταματάει η μουσική των πειρατών…Το καράβι βυθίζεται βγείτε όλοι έξω!!! Ο τελευταίος που θα φύγει από το καράβι γίνεται παρατηρητής

Φωτογρ. 1531

Στο μάθημα : «Τα συναισθήματα αλλάζουν , πρόλαβα να βγάλω μια φωτο όλη κι όλη από μία κατασκευή που έκαναν τα παιδιά με την Ελένη..

Φωτογρ. 1528

Τα παιδιά γυρίζουν το ρολάκι και τα συναισθήματα αλλάζουν!!!

Για τα μαθήματα 33-34, έχω πιο εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ.

Στο μάθημα 33 (Αγάπη -μίσος)

Φωτογρ. 1592

Κάναμε μία αναπαράσταση πως το βέλος του μίσους πληγώνει την αγάπη. Ένα βέλος μίσους εμπεριέχει κι άλλα συναισθήματα, κυρίως θυμό είπε ο Κωνσταντίνος και λύπη είπε η Μαριαλένα και ζήλεια είπε ο Χρήστος. Αυτό το βέλος προκαλεί πληγές που μάλλον πρέπει να βρούμε τρόπο να επουλώσουμε..Έτσι φτιάξαμε το φαρμακείο της Αγάπης

Φωτογρ. 1596 Φωτογρ. 1590 Φωτογρ. 1591

Το φαρμακείο μας περιλαμβάνει λέξεις που γίνονται πράξεις και γιατρεύουν τις πληγές της καρδιάς!!!

Επίσης για τη γωνιά μας φτιάξαμε την κατσαρόλα της Αγάπης. Η κατσαρόλα περιέχει τιδήποτε αγαπημένο που κάνει το φαγητό της αγάπης πιο νόστιμο

Φωτογρ. 1588

Η κατσαρόλα περιλαμβάνει από καρδιές και πεταλούδες, ως και μακαρόνια με κιμά που ψηφίστηκε και το αγαπημένο φαγητό των παιδιών-και το δικό μου βεβαίως-βεβαίως!!!

Και φτιάξαμε και τον

Φωτογρ. 1614 Φωτογρ. 1615

και ..ο πλανήτης της αγάπης με κόκκινο και ροζ χρώμα, λουλούδια, κουδουνάκια, πεταλούδες, κουμπάκια και ασημόσκονη..

Παίξαμε και παιχνίδια βέβαια!!!

Ένα παιχνίδι επικοινωνίας στην αρχή. Θέλει συγκέντρωση, υπομονή, παίζεται σε ζευγάρια, και αν δεν έχεις καλή σχέση με τον άλλον-αποκλείεται να το βγάλεις.

Φωτογρ. 1598 Φωτογρ. 1599

Μια άσκηση στην επικοινωνία λοιπόν. Όπως βλέπετε το παιδί μπροστά έχει πίσω τα χέρια του δεμένα και μιλάει, ενω το παιδί που βρίσκεται πίσω του συνοδεύει τα λόγια του μπροστινού του με τις αντίστοιχες κινήσεις!!! Καλά πήγε θα το ξαναδοκιμάσουμε

Έπειτα παίξαμε και το προτεινόμενο παιχνίδι που βρίσκεται στο βιβλίο

Φωτογρ. 1578 Φωτογρ. 1579 Φωτογρ. 1581 Φωτογρ. 1582

Σου χαρίζω αυτό που έφτιαξα με πολλή αγάπη!!! Κάθε παιδί έπαιρνε το κομμάτι πλαστελίνης, του άλλαζε σχήμα, έβαζε ένα δικό του στοιχείο και το χάριζε με αγάπη πάντα στο διπλανό του!!! Στο τέλος μοιράσαμε ζωγραφιές σε αυτούς που αγαπάμε!!!

Φωτογρ. 1602

Κατασκευάσαμε καρδιές σε αυτούς που αγαπάμε

Φωτογρ. 1593 Φωτογρ. 1595

2 responses »

    • Το παιχνίδι επικοινωνίας, υπέροχο παιχνίδι που παίζαμε στη σχεσιοδυναμική!!!Μπορεί τα παιδιά να γελάνε, αλλά νομίζω είναι πολύ ουσιαστική και βαθειά επικοινωνιακή άσκηση!!!Σε φιλώ, και να είσαι πάντα καλα!!!

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s