Οργάνωση παιδικού πάρτι γενεθλίων!

Standard

Μου αρέσουν πολύ τα παιδικά πάρτι και η οργάνωσή τους, τόσο στο σχολείο, όσο και στο σπίτι. Εφόσον έχω πάρει ,ήδη, το βάπτισμα του πυρός, όσον αφορά στο πρώτο παιδικό πάρτι της κόρης μου, είπα να βοηθήσω και σε άλλα πάρτι. Τελικά δεν είναι καθόλου δύσκολο, απλώς δεν μπορεί κανείς να τα αφήσει όλα για την τελευταία στιγμή!!!

Ο Βασίλης , λοιπόν, φίλος της Μυρτώς, έχει γενέθλια την Τετάρτη!!!Αποφάσισα να βοηθήσω στο στήσιμο των πρώτων του γενεθλίων, φτιάχνοντας τις προσκλήσεις. Το πάρτι του Βασίλη δεν έχει θέμα, διότι είναι μικρός για να διαλέξει!!!Από του χρόνου, βλέπουμε…Οι προσκλήσεις έχουν αυτήν τη μορφή:

Υλικά που θα χρειαστείτε:

–χαρτόνι κάνσον σε κόκκινο, θαλασσί, σιέλ, κίτρινο, γκρί χρώμα

–χαρτόνι με καρό μοτίβο

–λεπτός μαρκαδόρος μαύρος και πορτοκαλί

–διακορευτής σε σχήμα καρδιάς

–ματάκια κατασκευών

–κόλλα, ψαλίδι

Αντιγράφετε τα πατρόν που θα βρείτε παρακάτω και τα μεταφέρετε στα χαρτόνια που προαναφέρονται. Κόβετε τα κομμάτια και τα κολλάτε σε θαλασσί κάνσον Α4. Τονίζετε τις λεπτομέρειες στα ιπποποταμάκια , την κόκκινη μπανιέρα και το παπάκι με τους λεπτούς μαρακαδόρους!!!Καλή Επιτυχία!!!

Το μενού, σύμφωνα με τη μαμά του Βασίλη, περιλαμβάνει

–τοστάκια, η γνωστή μπομπα

–τυόπιτα-σπανακόπιτα

–πιτσα

–σαλάτες

Κρίμα που οι λιλιπούτειοι φίλοι μας δε θα φανε, θα φάνε όμως οι μεγάλοι

Από μουσική το θέμα λιγάκι αλλάζει. Εκτός από τα όμορφα «Λάχανα και Χάχανα», τα «Τραγουδάκια γάλακτος»και τον γλυκύτατο «Τεμπέλη Δράκο», στο ακουστικό μενού προστίθενται και τα ¨Χρώματα» της Μάγδας Γιαννίκου, από τη σειρά «Το έξυπνιο μωρό». Τα τελευταία αρέσουν πάρα πολύ στα παιδάκια μας. Δε θα λείπει βέβαια και αυτό το πράσινο αρκουδάκι, που όταν το ακούνε κοκαλώνουν, λες και σταματάει ο χρόνος.





Ένα σχόλιο »

  1. Λάχαχα και Χάχανα έχουν ξετρελάνει την ανιψιά μου, 2,5 ετών.
    Τον τεμπέλη δράκο θα τον αναζητήσω πολύ σύντομα γιατί έπαθα πλάκα με το Ελεφαντάκι! χι!
    Τα τραγουδάκια γάλακτος τα ‘χω ακούσει στο Δίκτυο, θα τα αναζητήσω κι αυτά.

    Αυτό το πράσινο πράμα που κουνιέται γιατί τους αρέσει;;;;;

    Επειδή δεν έχω ιδέα από παιδικά πάρτι, μήπως είναι εύκολο να μας δώσεις ιδέες; Δραστηριότητες ή παιχνίδια…;

    φιλιά

    Μου αρέσει!

  2. Να σου πω την αλήθεια, τώρα ξεκινάω να ασχολούμαι, διότι τώρα έχω μικρό παιδάκι, αλλά μερικά πράγματα που κάνω στο σχολείο θα τα κάνω οπωσδήποτε, όπως για παράδειγμα:
    1) Φουσκώνουμε ένα τεράστιο μπαλόνι και λέμε στα παιδιά να γίνουν ζευγαράκια.Το κάθε ζευγάρι ασχολείται μετο μπαλόνι ως εξής: Βάζουν τα μπαλόνια στα μάγουλα και προχωρούν, αν τους πέσει, ξεκινάει το απόμενο ζευγάρι βάζοντας το μπαλόνι στο στέρνο. Αν πέσει το μπαλόνι , ξεκινάει το επόμενο ζευγάρι βάζοντας το μπαλόνι ανάμεσα από τις πλάτες. Νικά το ζευγάρι που κράτησε το μπαλόνι τον περισσότερο χρόνο και παίρνει ένα συμβολικό δωράκι.
    2) Ωραίο παιχνίδι είναι και οι κουταλομαχίες, ας πούμε με κεφτεδάκια, που δεν λερώνουν τόσο..Χωρίζουμε τα παιδιά σε δύο ομάδες και τους δίνουμε από ένα πλαστικό κουτάλι. Το κάθε παιδί παίρνει από ένα κεφτέ και τον τοποθετεί στο πιατάκι που βρίσκεται απέναντι. Αν πέσει ο κεφτές, χάνει τη σειρά του. Νικήτρια είναι η ομάδα που θα έχει τα περισσότερα κεφτεδάκια στο πιάτο, χωρίς να τους έχουν πέσει.
    3) Αν έχουμε στεφανάκια γυμναστικής στο απίτι , μπορούμε να παίξουμε: Πουλάκια στις φωλιές. Βάζουμε στο κασσετόφωνο ένα τραγούΔι που τους αρέσει. Απλώνουμε τα στεφανάκια κάτω και όταν σταματήσει η μουσική το κάθε παιδάκι-πουλάκι πρέπει να πάει γρήγορα στη φωλιά του. Είναι παραλλαγή του παιχνιδιού με τις μουσικές καρέκλες.
    4) Χαλασμένο τηλέφωνο με λέξεις του πάρτι, όπως διασκέδαση, χορός, μουσική, φαγητό κλπ.
    5) Μπορούμε να πάρουμε μη-τοξικές μπογιές προσώπου και να ζωγραφίσουμε τα παρόσωπάμας με κάποιο από τα θέματα που έχουμε διαλέξει για το πάρτι μας. Πχ, Αν το πάρτι έχει θέμα τις πασχαλίτσες,μπορούμε να ζωγραφίσουμε στα πρόσωπά μας πασχαλίτσες.
    6) Πινιάτα. Ένα μεξικάνικο παιχνίδι. Φτιάχνουμε τις πινιάτες και τις κρεμάμε σε κάποιο σημείο του σπιτιού, δίνουμε στα παιδιά χρωματιστά ραβδάκια, σπάνε τις πινιάτες και κερδίζουν τις καραμέλες.
    7) Αντί για τούρτα, μπορούμε να φτιάξουμε το εξής, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού:
    Αν πχ είναι 4 χρόνων το παιδί, μπορούμε να βάλουμε τέσσερα όρθια ραβδάκια και να περάσουμε κουλουράκια. Τα παιδάκια για να πάρουν τα κουλουράκια και να τα φάνε, θα πρέπει να παίξουν το παιχνίδι με τους κρίκους, που υπάρχει σε κάθε νηπιαγωγείο.
    8) Αν έχουμε εφημερίδες στο απίτι, μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε για παιχνίδια μίμησης, όπως: Βρέχει, περπατάμε γρηγορα με τις εφημερίδες στο κεφάλι. Ή νύχτωσε και νυστάζουμε απλώνουμε την αφημερίδα-στρώμα για να κοιμηθούμε. Αν έχουμε και ρολά από χαρτί υγείας, μπορούμε ξαφνικά να γίνουμε θαλασσοπόροι που βλέπουν από τα κυάλια τους, ή επιστήμονες που βλέπουν από το μικροσκόπιο, ή ακόμα και ντελάληδες, βάζοντας το ρολό στο στόμα σαν να είχαμε τηλεβόα. Τις εφημερίδες, μπορούμε να τις κάνουμε ξεσκονόπανα, σεντόνια, παλτό, τραπεζομάντηλα κλπ.Στα πάρτι του σχολείου αυτά κάνω, καθώς και άλλα που κατεβάζω εκείνη την ώρα! Α μόλις θυμήθηκα..
    9) Το παιχνίδι του καθρέφτη. Χωρίζουμε τα παιδιά σε ζευγάρια. Το κάθε παιδί είναι ο καθρέφτης του άλλου και εκτελεί τις κινήσεις του άλλλου.
    Καλή επιτυχία στα πάρτι που θα οργανώσεις στο μέλλον!!!Φιλιά!!!

    Μου αρέσει!

  3. Αααα, υπέροχα! Να ‘σαι καλά! Αλλά προσωπικά δεν έχω σκοπό να οργανώσω πάρτι στο σχολείο. Τους τα ‘χω απαγορεύσει για πολλούς και διάφορους λόγους. Στο σπίτι όμως, όλο και αυξάνονται τα παιδάκια (ανίψια, βαφτιστήρια, γειτονάκια…). Ε, μια… δασκάλα (τρομάρα μου) πρέπει να ‘χει υπόψη της μερικές καλές ιδέες! Να ‘σαι καλά που τα ανέφερες!

    ευχαριστοφιλί

    Μου αρέσει!

  4. Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!Α! Ο Βαλάντης, ο άντρας μου, συχνα-πυκνά επισκέπτεται ιστοσελίδες με ταχυδακτυλουργικά και έχει μάθει μερικά κολπάκια!!!Κάτσε να τον ρωτήσω, άμα σε ενδιαφέρει κοιτα εδω κανε copy paste και μετα download : http://www.mediafire.com/?jtiuuetkzmm
    Παρακαλωφιλί!!!

    Μου αρέσει!

  5. Γεια σου και χρόνια πολλά!
    Δεν το συζητώ, η πρόσκληση είναι τέλεια! Πολλή όμορφη και παιχνιδιάρικη! Και οι ιδέες για το πάρτι πολύ χρήσιμες. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε μια τέτοια περίσταση, είναι να κάθονται όλοι και να κοιτιούνται..! Ευτυχώς υπάρχουν τέτοιες ιδέες! Όσο για το πράσινο αρκούδο του παριζακίου, δεν θα το σχολιάσω, ένα αίσχος :-)!
    Πολλά φιλιά και καλή διασκέδαση!

    Μου αρέσει!

  6. Χρόνια Πολλά, πρόβατό μου, ότι επιθυμείς!!!Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια ,στο μέλλον εύχομαι να κάνω κακλύθτερα πάρτι, γιατί τώρα η Μυρτώ και οι φίλοι της είναι μωρά και θέλουν όλη την ώρα να τρέχουν, να τραβάνε, να δοκιμάζουν , να ανοίγουν συρτάρια κλπ!!!Η Μυρτώ, συγκεκριμένα, θέλει όλη την ώρα να βγαίνει έξω και να μιρίζει τα λουλούδια, άρα οι προγραμματισμένες δραστηριότητες του πάρτι ακυρώνονται, χαχαχ!!! ¨οσο για το πράσινο αρκούδι, τί να πω;;;Μα, όταν το βλέπουν τα μωρά, κάθονται και το κοιτάνε, χωρίς να βγάζουν κιχ!!Πως γίνεται;;;Πως το καταφέρανε αυτό;;
    Φιλάκια Πολλά!!!

    Μου αρέσει!

  7. Ε καλά, να σου πω και κάτι, αυτό είναι και το όμορφο σε αυτή την ηλικία, ότι δεν ακούνε λέξη από αυτά που λες και κάνουν πάντα ότι θέλουν (το λέω εγώ επειδή δεν έχω ακόμη παιδιά..!). Και αυτό για τον αρκούδο όντως ισχύει, βλέπω και την ανιψιά μου που είναι 10 μηνών και σηκώνεται και χορεύει κάθε φορά. Οι διαφημιστές σίγουρα τεστάρανε σε παιδιά το διαφημιστικό προτού βγει, ήξεραν ότι θα είχε τέτοιες «επιπτώσεις»!

    Μου αρέσει!

    • Εντάξει καταλαβαίνω είναι πολλά τα κομμάτια!!!Μπορείς να κάνεις κάτι πιο απλό, μια καρδούλα ας πούμε, ένα λουλουδάκι…κι επειδή ξεκίνησα με φόρα..Γιώργο καλωσόρισες στην παρέα των χαρταετών!!!

      Μου αρέσει!

    • Μπορείς να κάνεις κάτι πιο απλό μια καρδούλα ,ένα λουλούδι, ένα αυτοκινητάκι, δεν είναι απαραίτητα τα πολλά κομμάτια στην κατασκευή!!!κι επειδή ξεκίνησα απότομα…Γιώργο καλωσόρισες στην παρέα των Χαρταετών!!!!!

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε