Βραβείο Αειφόρου σχολείου

Standard

Η οικολογία για μένα και τα προγράμματα περιβαλλοντικής γενικά, δεν πρέπει να είναι μαθήματα ή έστω προγράμματα στα σχολεία.πρέπει να είναι συνυφασμένα με τη ζωή μας!!! Να αποκτήσουμε στάσεις, συμπεριφορές κατάλληλες, ώστε να πείσουμε τους εαυτούς μας πρώτα ότι η οικολογική συνείδηση κάνει καλό σε μας, στην υγεία μας, στους γύρω μας, στα παιδιά μας, στον πλανήτη μας. Έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ την Οικολογία-σαν στάση Ζωής και όχι σαν μια εργασία που πρέπει να διεκπεραιωθεί και ότι έγινε-έγινε.

Έτσι λοιπόν, όταν πήγα στο σεμινάριο για να ενημερωθώ για το Βραβείο Αειφορίας, μου άρεσε, εκτός όλων των άλλων, ότι τα παιδιά, οι καθηγητές, το προσωπικό καθαρισμού, το κυλικείο, μέσα από αυτό το πρόγραμμα, αποκτούν τις κατάλληλες στάσεις και συμπεριφορές για την προστασία του περιβάλλοντος, ανεξάρτητα από βραβεία και δώρα. Αυτό είναι και το ζητουμενο!!!

Αν σας Ενδιαφέρει αγαπημένοι συνάδελφοι, ρίξτε παρακαλώ μια ματιά είναι πολύ ενδιαφέρον και καθόλου κουραστικό. Δε χρειάζεται και υλικά, είναι οικονομικό δηλαδή, έχει να κάνει με δείκτες…. είναι πολύ ωραίο!! Δυστυχώς έχασα το φυλλάδιο που μας έδωσαν, κάπου παράπεσε, αλλά υπάρχει η διεύθυνση στο ιντερνετ.

Το βραβείο Αειφόρου σχολείου απευθύνεται και στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση! Οπότε, όσοι και όσες νηπιαγωγοί ενδιαφέρεστε, σπεύσατε!!!

Βραβείο Αειφόρου Σχολείου

Σχολιάστε