Άνοιξη ( Βάλια-Μαρία, ολοήμερο τμήμα)

Standard

Εγώ εδώ δεν έχω να παρουσιάσω πολλά πράγματα, διότι με κατέστρεψε η διαγραφή… Δηλαδή είχαμε να παρουσιάσουμε δραστηριότητες δραματοποίησης και ενός αφιερώματος στην ποπ-αρτ. Δυστυχώς ο δαίμων του υπολογιστή αυτού του σπιτιου (σύζυγος λέγεται) διέγραψε τις φωτογραφίες μου, από λάθος, οπότε κλάψκλάψ. Ότι διασώθηκε παρουσιάζεται εδώ. Η δραστηριότητα της δραματοποίησης(κρίμα) πάει…Τα αφιέρωμα στην Ποπ αρτ- μπορεί να παρουσιαστεί και την επόμενη εβδομάδα.

Μερικά λοιπόν, λίγα

 

Λατρεμένο κροκοτακ και οι δύο ιδέες είναι απο εκεί. Γλαστράκι με παλάμι και λουλουδοσιντι

 

Λουλούδια στένσιλ στον εξωτερικό τοίχο της τάξης μας

   

   

  

Αυτά είναι τα λουλουδένια στεφάνια μας από χάρτινο  πιάτο με περισσευούμενα λουλούδια και πεταλούδες 

 

Διαβάσαμε πώς μεγαλώνει, μεγαλώνει το φυτό

–Το αηδόνι και το τριαντάφυλλο μια συγκινητική ιστορία του Όσκαρ Ουάιλντ διασκευασμένη από τη Γιολάντα Τσορώνη-σπό το Σγχρονο νηπιαγωγείο, τ.63, Μάϊος-Ιούνιος 2010

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος μιλήσαμε για τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τα λουλούδια και σταθήκαμε ιδιαιτέρως σε αυτό του κηπουρού. Ακούσαμε το τραγούδι Ο Κηπουρός-του Βαγγέλη Γερμανού

http://www.youtube.com/watch?v=LVNoyWNt9Ys 

Βάσει αυτού του τραγουδιοιύ μπορείτε-αν θέλετε να κάνετε μια επέκταση στα επαγγέλματα 

–Διαβάσαμε μύθους λουλουδιών, ( Νάρκισσος, πως βάφτηκαν κόκκινα τα ρόδα και ο κρόκος, όλα από το περιοδικό σύγχρονο νηπιαγωγείο)

 

Για τα εργαλεία του κηπουρού μπορείτε να ρίξετε μια ματιά εδώ

Μιλήσαμε για το συμβολισμό και τη σημασία των λουλουδιών και παίξαμε το ανθοπωλείο

Ένα σχόλιο »

    • Ευχαριστούμε Μαγική φωνή να είσαι καλά. Οι ευχές ελπίζω να γίνουν πραγματικότητα, τώρα που ο καιρός έφτιαξε!!!Θα επισκεφτούμε την αγαπημένη μας θάλασσα για βόλτες!!!Καλό σαββατοκύριακο και σε σένα!!!

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε